2018. július 7., szombat

Az első napok az Alpha College-ban

Hétfőn reggel még egyedül indultam a nyelviskolába, ami szerencsére igen közel kb 500 méterre volt a szállástól. Az iskola központja egy régi épületben található.



A helyiek az iskolában nagyon kedvesen fogadtak minket, mondjuk engem, mert elsőként érkeztem 8.30h-kor, bár 9h-re volt a kezdés meghirdetve. Kicsit értetlenül fogadtam, hogy a kávézóba küldtek várni. Később egyre többen és többen érkeztek. Majd meghallottam a magyar hangokat. Kissé megnőtt a biztonságérzetem, nem leszek teljesen egyedül. Később már nem is örültem annyira, mert kiderült, hogy legalább 7-en vannak rajtam kívül. mikor már megtelt a kávézó áttereltek bennünket egy másik épület előadójába. Itt már majdnem 100 diák gyűlt össze, különböző országokból. Tájékoztató és szint felmérő után kerültünk a nyelvi csoportjainkba, ahol már nem voltak együtt a tesisek. Ez megint csak meglepetést okozott, mert azt gondoltuk, a tesisek egy csoportot alkotnak.
A nyelvi képzéseink délelőttönként 9-14h-ig tartottak. A csoportban egy nagyobb lengyel tanárcsoport 6 fő, egy brazil, 4 olasz, 3 magyar, és egy Reunionból érkezett tanár volt, ebből 6-an voltunk tesisek. A csoportunk B1 szintű. Két tanárunk van Billy, aki ír és nagyon szépen beszél angolul és folyamatosan az ír történelemről mesél és Adam, aki angol, vele kicsit nehezebben találtuk a hangot az első napokban.
Hétfő délután Ben tartott városnézést. Ő is remekül ismeri országa történelmét. Nagyon lelkesen és interaktív módon tartott városnézést. Persze kiderült, hogy nemcsak 7 magyar tesis van, hanem tízen vagyunk összesen. Velük délutánonként voltak közös programjaink a héten.

Keddtől péntekig a délelőttök ugyanúgy mentek a nyelvórákon a délután a tesis programoké volt.
Ezekre nem voltak annyira felkészülve, ezért a meghirdetetthez képest kicsit más volt a tesis program. 
Szerdán a Croke stadiont látogattuk meg. Ami a két tradicionális ír sport nemzeti tornáinak (gaelic football és hurling) és sok nagy koncertnek ad helyet. A világ 3. Legnagyobb stadionja.


Csütörtök délután már nem csak elméletben hanem gyakorlatban is kipróbálhattuk ezeket a sportokat. 
 

Pénteken délelőtt a nyelviskolában minden csoportnak kellett egy kis vizsgát tennie. Ez egy írásbeli tesztből, egy beszélgetésből és egy projekt munkából állt. A projektet 2-3 fős csoportokban készítettük. A tesztet ott rögtön ki is javítottuk, és mindenki megállapíthatta, hogy mennyit fejlődött a héten. Délután lezártuk a tesis csoportmunkát is. (igazából ezzel kellett volna kezdeni) Csapatépítő és jégtörő játékokat tanultunk, és nagyon röviden beszéltünk arról hogyan látjuk a testnevelés helyzetét a saját iskolánkban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése