2018. július 14., szombat

A második hét Dublinban


Hétfőn folytatódott a nyelvkurzus. Nem jött új ember a csoportunkba. Így a hetet az ismerős arcokkal töltöttük. Délután a botanikus kertet szerettük volna megnézni, de sajnos eltévedtünk. Így csak sétáltunk a külvárosban. Egy török kislányt a szárnyaink alá vettünk, aki nyolchetes nyelvtanfolyamra érkezett.Így legalább angolul beszéltünk egymás között is.

A hét többi napján a nyelvórákon sok olyan angol kifejezést tanultunk, amit korábban nem ismertünk, ezeket gyakoroltuk. Az első órákban a beszédé, a második dupla órán a szövegértésé volt a főszerep. A tanárainkat egyre jobban értettük és egyre oldottabb lett a nyelvi csoportban a munka.


Mivel a foci vb folyamatosan zajlott, esténként közös meccsnézés zajlott a szállásunkhoz közeli kocsmában.


Ezen a héten kevesebb délutáni közös aktivitás folyt, mivel mindenki másra volt még Dublinból kíváncsi. Így külön utakon folytatta a hetet a magyar csapat.
Szerdán a Guinness Storehouse-ban jártam és a phoenix parkban, csütörtökön Bray-ben és Killiney-ban,  
pénteken búcsúestet tartottunk a magyar csapattal, és egy élőzenés kocsmában fejeztük be a hetet és búcsúztunk el egymástól.

Én csak vasárnap utazom haza így ma egy nagy kirándulást teszek még Howthban, ami szintén egy csodálatos hely, ahogy a többiek már mesélték.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése