2018. november 5., hétfő

Együttműködő tanulás Plymouthban





A dél-angliai Plymouth a Meridian nyelviskola egyik központja. Főként angol nyelvet tanulnak itt külföldi diákok. Ez a hét az Európai Szakképzési Hét keretében telik, melynek főszereplői is különféle szakképző intézményekből érkeztek. Francia, cseh diákok akikkel az első napon közös programokon vettünk részt. Általános ismertetés után egy városnéző séta következett. Az óceánparti város csodálatos kincseket kínál. A történelmi városrész macskaköves utcáival, régi épületeivel, hangulatos pubokkal, és a lévén a királyi haditengerészet legjelentősebb központja, magával ragadó atmoszférát teremt. Innen indult útjára 1620-ban az első puritán telepeseket szállító hajó, a Mayflower.

Minden év november 5-én az I. Jakab király  ellen tervezett és leleplezett összeesküvésre emlékeznek. Hatalmas máglyát gyújtanak, mindenfelé gigantikus tűzijáték világít. Ez a Bonfire Night. Mivel anno a merényletet elnyomott katolikusok robbantották ki, szimbolikusan ők égnek a máglyán... 





Holnaptól, három román mérnök tanárnővel és egy norvég gimnázium igazgató hölggyel kezdjük a kurzust, és remélhetően elsajátítjuk majd az együttműködő tanulás fortélyait.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése